Skandinavisk minimalisme

De nordiske lande er kendt for sin helt egen stil, når det kommer til design, indretning og mode. Stilen har kaldes for skandinavisk minimalisme.

Skandinavisk minimalisme brød for alvor frem i lyset i 1960’erne, hvor mange af vores store designere for alvor brød igennem. Her kan blandt andet nævnes Arne Jacobsen, Hans Wegner og Poul Kjørholm.

Med store, åbne rum og fokus på lyset og klare farver gjorde man stilen populær herhjemme – og den dag står den minimalistiske stil stadig stærk i de danske hjem. Men måden at indrette sig på har for længst spredt sig ud over de danske grænser – og skandinavisk minimalisme er blevet et stærk brand internationalt, og man skal ikke se mange minutter af en Hollywood produktion før man støder på et Bang & Olufsen produkt eller en PH lampe.

Vi elsker skandinavisk stil, men hvad kendetegner egentlig den smukke og  populære nordiske boligstil?

Danske designermøbler dominerer Boligans varekatalog

Vi har forsøgt at samle et bredt udvalg af de kendte og ikoniske designermøbler fra danske møbeldesignere i vores online varekatalog. Møblerne henvender sig til de modne og økonomisk uafhængige, som ligger vægt på kvalitet og traditioner.

Møblerne er dog ikke forbeholdt et specielt samfundslag. Mange familier sparer gennem længere tid sammen for at få fingrene i en af de danske klassikere – og Louis Poulsens PH5 lampe er vel en af de mest udbredte lamper i de danske hjem.