Dansk designer kaj boyesen

Kay Bojesen – meget mere end en abe

15. januar 2022 Af boligans.dk 0

Kay Bojensen aben er måske et af de mest ikoniske danske design accessories, der er lavet. Den lille abe af træ er at finde i mange danske hjem, og fås i mange forskellige størrelser. Kay Boyesens abe er blot én i rækken af en lang række trælegetøj fra den legendariske danske designer.

Men hvem er manden bag den lille finurlige abe, der hænger rundt omkring på reoler og ledninger i de danske stuer?

Kay Bojesen blev født i København i 1886. Han kom som ung i købmandslære. Men Kay Bojesen skulle ikke ende op bag disken i en købmandsbutik. Han kom efterfølgende i lære som sølvsmed hos selveste Georg Jensen, hvorfra han fik sit svendebrev i 1910. Han blev herefter i en periode ansat hos et andet kendt dansk firma – porcelænsfirmaet Bing & Grøndahl.

I 1933 sprang Kay Bojesen ud som selvstændig erhvervsdrivende, da han oprettede firmaerne Kay Bojensens Sølvsmedie og Kay Boyensens modeller. Værkstedet producerede nu både sølv og træarbejde, og man var begyndt at lave legetøj.

Legetøjet skulle vise sig, at gøre Kay Bojesen til et kendt dansk navn – og produkterne er stadig utrolig populære her over 70 år efter hans død.

Her kan du se vores store udvalg af Kay Bojesen legetøj!